projecte reset

El Projecte RESET ja ha executat vint accions d’acompanyament

El programa, nascut al setembre de 2021, col·labora amb els Centres Juniors que tenen dificultats per a funcionar

 

Coordinat per Presidència i el Consiliari Diocesà, ofereix assessorament específic i personalitzat

 

El Projecte RESET ja ha realitzat des de la seua creació, a principis del present curs 2021-2022, un total de vint accions. La iniciativa, sorgida per a facilitar la gestió dels Centres Juniors amb problemes de diferent índole, ha aconseguit solucionar la major part dels desafiaments plantejats. Es tracta, sobretot, d’assumptes relacionats amb la falta d’Educadors i Educadores i amb dificultats de comunicació i coordinació amb els Consiliaris.

“En Juniors M.D. els canvis generacionals són molt habituals. El treball el desenvolupen joves, molts d’ells estudiants, que han d’abandonar el seu voluntariat quan canvien les seues circumstàncies personals i professionals. Això s’ha aguditzat amb la pandèmia, atés que pel tancament obligatori dels Centres alguns dels seus integrants s’han desconnectat de l’ambient del Moviment i de la parròquia. En aquest context, molts Centres han anat a reprendre la seua activitat i s’han trobat amb què són pocs Educadors i Educadores o amb escassa o cap experiència”, explica el President de l’associació, Luis Albors.

La relació entre els Equips d’Educadors i Educadores i els Consiliaris és un altre dels punts de partida per a iniciar una actuació dins del Projecte RESET. “A vegades es tenen visions diferents sobre com ha de ser el treball en els Centres i això provoca frecs que, si tots posem de la nostra part, podem superar amb èxit. Al final tots estem pel mateix, volem donar a conéixer a la infància, adolescència i joventut a Crist. Això és el que intentem amb aquesta espècie de servei de mediació, que prevalga el seu missatge i millore la nostra labor evangelitzadora”, manifesta Domingo Pacheco, Consiliari Diocesà.

Com funciona?

Els Centres Juniors interessats a acollir-se a aquest programa han de posar-se en contacte amb l’Oficina Diocesana a través de seu@juniorsmd.org, després del que es concerta una reunió en la qual participen una persona representant de Presidència, el Consiliari Diocesà, el o la Cap de Centre i el Consiliari de la parròquia a la qual pertanyen. “Aquesta trobada és un punt de partida. És ací on ens exposen les seues necessitats per a poder planificar un full de ruta que ens permeta emprendre el procés d’assessorament que necessiten per a superar els seus sots”, detalla Albors.

“Al final, el que pretenem amb el Projecte RESET és posar-nos a la disposició dels Centres per a ajudar-los en el que necessiten, com a formació cristiana i en la Identitat Juniors, ajuda en tasques administratives, flexibilització en el pagament de quotes… Cosa que ja es fa amb el conjunt del Moviment, però que en circumstàncies com les que hem enumerat s’intensifica. A vegades, només sabent que estem pendents i que els anem guiant per on creiem que han d’avançar ja se senten més segurs i confiats per a exercir la seua labor. És qüestió d’estar present i donar-los una xicoteta espenta”, resumeix el màxim responsable de l’entitat.