dia juniors vicaría V v

Turís reuneix a quasi 800 persones en el Dia Juniors de la Vicaria V

Les Zones Senda de la Vid i Camp del Túria es van reunir el 28 d’abril per primera vegada des de 2018 per a gaudir d’una jornada festiva

 

Les activitats que es van desenvolupar estaven ambientades en els populars jocs de taula ‘Cluedo’ i Risk’

 

Sis anys després de la seua última trobada conjunta, les Zones Senda de la Vid i Camp del Túria van tornar a organitzar un Dia Juniors de la Vicaria V per a potenciar la convivència i el contacte entre els joves que les integren. En total, la convocatòria va aconseguir reunir el diumenge 28 d’abril a 785 persones entre xiquets, xiquetes, adolescents, Educadors i Educadores en una jornada en la qual el Centre Juniors Shalom de Turís va actuar com a amfitrió.

Pacte i Identitat va gaudir d’una activitat ambientada en el joc del ‘Cluedo’. En ella, els xiquets i les xiquetes havien de descobrir les característiques comunes de les localitats de la Vicaria V. Per a trobar aquestes curiositats, van realitzar mini proves en les quals anaven coneixent punts en comú dels Centres, com la crida de Jesús per a predicar la seua Paraula i l’Estil de Vida Juniors.

Dia juniors Vicaria V grup

Paral·lelament, per a Experiència i Estil de Vida es va preparar un ‘Risk’ la història del qual tractava que els Centres Juniors havien perdut la fe i l’objectiu era recuperar-la assumint el repte de predicar la Llei Juniors (‘Estimem a tots els homes del món com Jesús ens estima’) per a poder continuar amb l’anunci de la Paraula de Déu, completant la missió a la qual Crist ha cridat als membres del Moviment.

Vicaria V eucaristia

A través d’endevinalles i proves, havien de descobrir les curiositats de les diferents Zones per a recordar als i les adolescents que tots vivim seguint un mateix Estil de Vida i que tenim la responsabilitat de transmetre l’Evangeli.

“Va ser un dia intens, però amb el treball dels Educadors i les Educadores vam aconseguir una jornada molt agradable en la qual els més xicotets i els joves van gaudir molt i, el més important, vam viure un dia junts com a Vicaria V”, destaca la Delegada de la Zona Camp del Túria, María Murillo.

Vicaria V joc

“Després de sis anys sense ajuntar-nos, els resultats han superat les nostres expectatives. Un relleu generacional, una pandèmia i una revitalització del Moviment han passat durant aquest temps i hem pogut sobreposar-nos a tot. Units per un bé comú i ‘pel somriure d’un xiquet’ hem treballat totes dues Zones per a tirar avant aquest esdeveniment tan important per a nosaltres”, comenta el Delegat de la Zona Senda de la Vid, Álvaro Pérez.

“Hem de romandre més units que mai”

L’eucaristia de la jornada es va celebrar a l’església parroquial de la Nativitat de Nostra Senyora de Turís i va estar presidida per l’Il·lm. D. Agustín Alcayde, Vicari Episcopal de la Vicaria V i Consiliari del Centre Juniors Beato Francisco Gálvez d’Utiel. Al costat d’ell van estar presents també els Consiliaris de totes dues Zones i de la resta de Centres participants, així com el diaca de Requena.

Vicaria V eucaristia 2

María Murillo i Álvaro Pérez agraeixen l’esforç i la col·laboració del Centre Juniors Shalom i del seu Cap, Rafa Martínez, així com de la coordinadores de Logística, Adriana Máñez i Clara Estellés, “els qui van demostrar estar a l’altura en totes les circumstàncies”. Així mateix, destaquen la implicació de la resta de Centres participants i dels Consiliaris, “perquè van estar al nostre costat en tot moment i cada decisió va ser consensuada amb ells, recordant que estem ací per Ell”.

Vicaria V delegats

María Murillo i Álvaro Pérez, Delegats de les Zones Camp del Túria i Senda de la Vid, respectivament.

La intenció és consolidar a poc a poc aquesta activitat i que es realitze amb més freqüència, per al que tant María com Álvaro assenyalen que “s’han establit les bases”. “Som una de les Vicaries més extenses geogràficament parlant, però hem d’anar superant eixe hàndicap amb mesures de cohesió territorial i de vivència de la fe en comunitat”, expliquen. “Davant qualsevol indici de divisió hem de romandre més units que mai”, conclouen.