Juniors M.D. obri el procés per a elegir President/a i Comissió Executiva

El protocol es posa en marxa en compliment dels estatuts, que marquen que els nomenaments són per a tres anys, període que conclou a l’octubre

 

Les candidatures poden presentar-se per escrit del 24 de maig al 10 de juny davant la Secretaria General

 

La documentació en la qual s’explica el procediment s’ha enviat als Centres per correu postal

 

La votació es durà a terme en l’Assemblea General que se celebrarà el pròxim diumenge 6 d’octubre

 

El Projecte Kairós, que és el que ha guiat les actuacions de l’actual Equip Diocesà de Juniors M.D., està arribant a la seua fi. Tres anys després de la seua formació, i seguint la normativa recollida en els estatuts de l’entitat, el Moviment arranca el procés per a renovar la Presidència i la seua Comissió Executiva.

La maquinària electoral ja està en marxa. A l’abril es va constituir la Comissió Electoral, comité que va ser presentat el passat cap de setmana en el Ple de la Comissió Diocesana, i ahir, dilluns 20 de maig, es va realitzar l’enviament postal als Centres informant de l’obertura del procés, del reglament i de les seues fases.

elección presidente 2021 (archivo)

Votació per a triar President Diocesà realitzada en octubre de 2021 (arxiu).

Les candidatures poden presentar-se del 24 de maig al 10 de juny davant la Secretaria General del Moviment i han de contindre una llista tancada de candidats a ocupar els càrrecs de President/a Diocesà/na, Vicepresidents/es, Secretari/ària General i Tresorer/a, no existint un límit de vicepresidències.

A partir de l’11 de juny la Comissió Electoral procedirà a revisar la documentació aportada i a sol·licitar les esmenes necessàries i el dia 15 del mateix mes es realitzarà la presentació de les candidatures en el Ple de la Comissió Diocesana. Ja després de l’estiu, a principis de setembre, es convocarà l’Assemblea General, que se celebrarà el 6 d’octubre i és on es portarà a terme la votació. Fins a aquesta jornada, els equips candidats presentaran els seus programes de treball en els Consells Juniors de Vicaria que es convocaran de manera extraordinària per a aquest fi.

“Respondre units al nostre compromís amb el Moviment”

D’acord amb els estatuts de Juniors Moviment Diocesà, la Comissió Executiva és triada per l’Assemblea General, formada per tots els Centres Juniors, per a un període de tres anys, i és l’Arquebisbe de València qui realitza el nomenament del President Diocesà sobre la base d’una terna amb els candidats/es l’ordre de la qual vindrà determinat pel resultat de la votació.

elección presidente 2021 2 (archivo)

Votació per a triar President Diocesà realitzada en octubre de 2021 (arxiu).

“Per davant tindrem l’ocasió de respondre units al nostre compromís amb el Moviment, participant activament d’ell, per a triar de nou a l’equip que assumirà els compromisos que hem aconseguit junts durant aquest temps, i en els qui depositarem la nostra confiança per als tres pròxims anys”, declara el President Diocesà, Luis Albors, en la carta que ha remés als i les Caps de Centre i als Equips d’Educadors/es.

Requisits
Per a poder formar part d’una candidatura, les persones interessades hauran de tindre entre 21 i 30 anys, mesura amb la qual es busca “assegurar un cert nivell de maduresa i temps suficient de formació i coneixement del Moviment”. Així mateix, és imprescindible tindre una experiència continuada d’almenys tres anys de servei i lliurament a Juniors M.D.; no exercir càrrecs de direcció en partits polítics i sindicats; “posseir integritat de fe, bons costums, virtuts humanes i altres qualitats, que li facen apte per a exercir la seua comesa”; complir “exemplarment” la Llei, el Lema i els Principis de Vida Juniors; i demostrar coneixement suficient de l’estructura i funcionament de l’Església Diocesana i de les accions pastorals que s’estan realitzant.