jornades formació

Les jornades de formació, eines per a millorar l’activitat dels Centres Juniors

En les pròximes setmanes se celebraran tres d’aquestes sessions, totes elles enfocades en qüestions relacionades amb tasques educatives i administratives

Les inscripcions poden realitzar-se a través del formulari de formació permanent de Juniors Escola d’Animadors

 

El treball que es realitza als Centres Juniors requereix d’una formació constant per a aprendre a afrontar tots els desafiaments que comporta el voluntariat en Juniors Moviment Diocesà. Per això, des de Juniors Escola d’Animadors (JEA) es plantegen cada curs una sèrie de sessions amb l’objectiu d’instruir als Educadors i les Educadores en assumptes íntimament lligats a les seues funcions. Les inscripcions, que ja estan obertes, són totes gratuïtes.

Així, aquest curs 2024-2025 s’ofereixen un total de quatre jornades formatives, de les quals tres s’impartiran en les pròximes setmanes. El 22 de setembre està prevista la realització de la Jornada de Programació amb el Projecte Educatiu Juniors; el 19 d’octubre, la de Formació de Preeducadors; i el 20 d’octubre, la de Gestió de Centres Juniors. Més endavant, al febrer i maig, es duran a terme dues edicions de la Jornada de Caps de Campament. Totes, excepte la de Gestió de Centres Juniors, són online.

jornades formació jea

“Potser des de fora sembla que ser Educador de Juniors MD consistisca únicament a estar cada setmana una estona amb el nostre equip i ja està. Res més lluny de la realitat. A part que eixes activitats amb xiquets, xiquetes, adolescents i joves cal preparar-les bé perquè estiguen d’acord amb el nostre Projecte Educatiu i amb la Campanya Diocesana, la gestió dels Centres va molt més allà, perquè implica també coordinació, organització i burocràcia que cal portar al dia. Aquestes jornades busquen instruir, però també refrescar la memòria, perquè totes eixes accions es realitzen de manera correcta”, argumenta el Vicepresident de Formació, Pau Albors.

Jornades

La primera de les jornades s’impartirà el diumenge 22 de setembre de 10 a 14 h i en ella s’explicarà com preparar una bona programació seguint el Projecte Educatiu Juniors i basant-se en les eines pedagògiques i metodològiques adequades segons les característiques de cada Equip. Les inscripcions per a aquesta formació es tancaran el dimecres 18 de setembre.

A l’octubre serà el torn de les jornades de Formació de Preeducadors/es i de Gestió de Centres Juniors. La primera serà el dissabte 19 d’octubre de 10 a 14 h i està dirigida a Educadors i Educadores acompanyants de les noves incorporacions a l’Equip d’Educadors/es, mentre que en la segona s’impartirà formació tècnica per a actuals o futurs/es Caps de Centre, Tresorers/es i Secretaris/àries.

Ja en la segona part del curs es realitzaran dues jornades de Caps de Campament, una el 8 de febrer i una altra el 24 de maig. L’organització d’aquestes activitats amb pernoctació, les seues obligacions legals i les exigències de qualitat i seguretat seran els aspectes que es tractaran.

jea contacte

Inscripcions a les Jornades de Formació del curs 2024-2025