formació permanent

Juniors Escola d’Animadors programa set cursos de formació permanent

La majoria dels tallers s’impartiran en format online a través de la plataforma de JEA

Primers auxilis, teologia adaptada i el Mètode i els Ritus Juniors són alguns dels temes

Juniors Escola d’Animadors (JEA) afronta un nou curs en el qual l’aprenentatge continu dels Educadors i les Educadores continuarà sent una prioritat. Des d’ara i fins al pròxim mes de maig, es desenvoluparan un total de set formacions en les quals s’aprofundeix en qüestions relacionades amb el treball de planificació i programació d’activitats i la gestió pròpia dels Centres Juniors, com la comunicació i la manipulació d’aliments, així com amb la preparació teològica necessària per a poder explicar bé els temes que es transmeten al Moviment.

“El que té de bo aquesta mena de formacions és que les persones inscrites poden seguir els continguts de quasi totes elles al seu ritme, perquè no hi ha classes que hagen de seguir-se en directe. La matèria està publicada en la plataforma de l’escola perquè puga seguir-se en qualsevol moment dins del mes en què cada curs està activat”, explica la directora de JEA, María Gascó.

formació permanent 1

Només és obligatòria la presència física en el curs ‘Primers auxilis en campaments’. En el titulat ‘Itinerari Diocesà de Formació d’Educadors’, que sí que està estructurat en diverses sessions, el seguiment pot fer-se tant presencial com a distància, connectant-se a la classe en l’horari marcat

Un altre dels avantatges d’aquestes formacions és que totes, excepte la que inclou l’expedició del títol oficial de manipulador d’aliments, són gratuïtes, pagant-se cinc euros només en el cas que es confirme la participació i després no s’assistisca a les sessions de ‘Primers auxilis en campaments’ i ‘Itinerari Diocesà de Formació d’Educadors’.

A l’octubre es desenvoluparà el curs ‘Mètode Juniors’; al novembre, el denominat ‘Ritus Juniors’; al gener es posarà en marxa un per a l’obtenció del títol oficial de manipulador/a d’aliments; al febrer començarà el taller de formació teològica ‘Itinerari Diocesà de Formació d’Educadors’; a l’abril, el de ‘Community Manager’ i el de ‘Memòria de Pràctiques’; i, finalment, al maig, s’impartirà la sessió única i presencial del curs ‘Primers auxilis en campaments’. Les inscripcions per a totes aquestes iniciatives ja poden fer-se a través del formulari de JEA.

jornades formació jea

Jornades
Paral·lelament a aquestes formacions, durant el curs 2024-2025 també s’impartiran quatre jornades per a tractar temes concrets de la gestió dels Centres Juniors. La primera s’ha programat per al diumenge 22 de setembre de 10 a 14 h i en ella s’explicarà com preparar una bona programació seguint el Projecte Educatiu Juniors i basant-se en les eines pedagògiques i metodològiques adequades segons les característiques de cada Equip.

A l’octubre serà el torn de les jornades de Formació de Preeducadors/es i de Gestió de Centres Juniors. La primera serà el dissabte 19 d’octubre de 10 a 14 h i està dirigida a Educadors i Educadores acompanyants de les noves incorporacions a l’Equip d’Educadors/es, mentre que en la segona s’impartirà formació tècnica per a actuals o futurs/es Caps de Centre, Tresorers/es i Secretaris/àries.

Ja en la segona part del curs es realitzaran dues jornades de Caps de Campament, una el 8 de febrer i una altra el 24 de maig. L’organització d’aquestes activitats amb pernoctació, les seues obligacions legals i les exigències de qualitat i seguretat seran els aspectes que es tractaran.

jea contacte

Inscriu-te als cursos de formació permanent i a les jornades formatives ACÍ